Thursday, July 24, 2008

GURAH VAGINA - Sensasi Kepuasan Hubungan Seksual Sejati & Perawan Seumur Hidup

Banyak jalan menuju kebahagiaan. Dalam urusan rumahtangga, ramai suami dan isteri yang telah mencuba berbagai-bagai cara untuk meraihkan kebahagiaan rumahtangga yang hakiki.

Salah satu upaya mempertahankan kebahagiaan suami isteri itu adalah dengan memerhatikan kepuasan hubungan seksual bersama. Pokok pangkalnya ialah suami isteri tidak boleh saling egois tetapi saling bantu membantu. Salah satu usaha ialah dengan memelihara organ intim masing-masing, yang tentunya tidak boleh diabaikan begitu sahaja. Ini bererti alat kelamin harus sentiasa berada dalam keadaan bersih, dirawat dan prima.

Di kalangan wanita salah satu cara untuk merawat organ intim mereka ialah dengan melakukan ’gurah’. Gurah bermaksud membersihkan kotoran atau lendir-lendir yang terdapat dalam organ tubuh untuk dinyahkan dari organ intim keluar agar organ intim menjadi sihat.

Berbagai kaedah penggurahan telah diperkenalkan di tanah air kita Malaysia yang melibatkan berbagai ramuan herba dan yang paling diminati oleh ramai kaum hawa ialah gurah vagina. Perkara ini tidak menghairankan kita kerana setiap wanita pasti menginginkan organ kewanitaan yang mempunyai otot yang kuat,mencengkam dan sihat. Keadaan vagina seperti ini menjadi idaman ideal bagi setiap wanita. Mereka yang memiliki organ vagina seperti itu pasti tampil lebih percaya diri. Sebaliknya bagi wanita yang merasakan organ vaginanya tidak sempurna akan berusaha untuk mencari tempat pengubatan sebagai usaha memulihkan keadaan vaginanya.

Sudah bukan menjadi rahsia lagi, Prof.Dr.Hj.Shahrin Abd.Rahman sudah mendapat tempat di hati kebanyakan wanita khususnya yang telah mengguna Gurah Vagina dan pernah membuktikan kedahsyatannya. Gurah Vagina sendiri merupakan hasil dari berbagai ramuan tradisional berkhasiat warisan nenek moyang kita. Kalau di Mesir adanya Ratu Cleopatra yang terkenal dengan mandian susu untuk awet muda maka keampuhan Gurah Vagina yang telah lama diperkenalkan oleh Prof.Dr.Hj. Shahrin Abd.Rahman juga tiada kalahnya. Bahkan dalam perkara-perkara tertentu, Gurah Vagina mempunyai kelebihan tiada tandingannya. Contohnya, dengan melakukan penggurahan secara istiqamah/rutin dan teratur, insyaAllah keadaan kewanitaan seorang wanita akan pulih seperti sediakala, tidak kalah dengan miliknya seorang perawan. Kerana itu tidaklah keterlaluan jika dikatakan bahawa Gurah Vagina mampu mengembalikan keperawanan seorang wanita!

Gurah Vagina yang dihasilkan dari beberapa ramuan herba-herba tempatan biasanya akan bekerja secara sistematik, merangsang otot-otot lingkar vagina untuk berkontraksi secara hebat. Gerakan yang dihasilkan mirip gerakan meramas dan mencengkam. Seorang wanita yang memiliki otot kewanitaan yang dahsyat seperti ini tentunya akan mampu memuaskan pasangannya. Selain dari itu, Gurah Vagina juga mampu untuk mengatasi masalah berbagai penyakit kewanitaan seperti keputihan dan lendir yang berlebihan sehingga menjadikan vaginanya lembab dan tidak terlalu kering, kesat, segar dan tidak berbau. Keadaan kewanitaan seperti inilah yang sering didambakan oleh kaum Hawa dan akhirnya mereka akan merasa lebih percaya diri, tenang dan mantap, apalagi sewaktu melayani Sang Suami.


TESTIMONI:

1)Puan Rahmah usia 80thn dari Kota Bharu, Kelantan – setelah dirawat dan mengguna Gurah Vagina selama beberapa minggu, suaminya yang sering menjauhkan diri telah kembali ke pangkuannya.

2)Puan Jamilah usia 35thn dari Shah Alam – suami dah nak ceraikannya kerana dikatakan bahawa vaginanya seperti kacau teh. Puan Jamilah mempunyai anak 5 orang. Setelah menjalani rawatan dan menggunakan Gurah Vagina selama 2 minggu, suaminya membatalkan kes penceraiannya kerana dikatakan isterinya dah kembali seperti ‘dara’

3)Che Gu Rahmah dari Kota Bharu, Kelantan – dengan tersenyum lebar memberitahu bahawa suaminya terkejut besar kerana beliau seolah-olah perawan semula hasil dari Terafi Perawan Seumur Hidup dan penggunaan Gurah Vagina dalam masa seminggu sahaja.

4) Pangeran Hjh Rosnani dari Brunei Darussalam menghubungi isteri Prof. Dr. Hj. Shahrin Abd. Rahman dengan ucapan ribuan terima kasih kerana memperkenalkan Gurah Vagina kepadanya. Suaminya yang selama ini tidak pernah merasai puas dalam hubungan intim kini telah dapat menikmati sepenuhnya.

5) Pn. Tang Eng Chai seorang guru di Kota Bharu telah disahkan oleh doktor mempunyai cyst dalam rahimnya dan terpaksa menjalani pembedahan sekiranya ianya tidak mengecut dalam tempoh beberapa bulan. Setelah Pn.Tang mengetahui tentang kelebihan Gurah Vagina, beliau terus menggunakannya selama 2 minggu dan cystnya telah mengecut. Beliau menggunakannya sehinggalah cyst yang berada di rahimnya telah hilang 100%.

6) Pn. Mariam dari Kota Bharu telah disahkan oleh doktor mempunyai fibroid 10cm. Beliau dicadangkan oleh rakannya supaya menggunakan Gurah Vagina dan akhirnya setelah mengguna 3 botol, fibroidnya terus hilang.

Bahan-bahan dalam Gurah Vagina

1) Raja Satong – untuk merawat semua jenis barah, paru-paru, liver dan penyakit dalam tubuh.

2) Rambai Hutan, Akar jering, Akar Kerdas, Akar Gorek, Akar Petai, Akar Tebu Gajah, Akar Tekak Biawak dan Prakchin – untuk merawat medu dan uluran dan semua jenis angin dalam badan.

3) Urat Papan, Akar 100, Kerbau Jantan, Akar Sarsi – untuk merawat semua jenis penyakit urat saraf.

4) Ubi Pange – untuk merawat senggugut, buasir dan semua jenis luka dalam badan.

5) Kacip Fatimah, Mas Cotek Jantan dan Betina dan Bunga Pek Ma – untuk merapatkan dan menguatkan otot-otot vagina.

6) Tongkat Ali Hitam, Stunjang Bumi dan Ubi Jaga – untuk kesihatan, penyakit jantung dan kencing manis.


Prof.Dr.Hj.Shahrin Abd.Rahman PhD

Founder kepada Mind Gym Groups yang terdiri daripada:

Mind Gym Development & Training Centre

Qalbun Salim Healing Centre

Islamic Consultancy & Syar’iyyah Therapy

Kota Bharu, Kelantan.

www.mindgym2u.com

email: dr_hjshahrin@yahoo.com

Tel: +60129819425 (slps jam 9.30mlm)

Harga sebotol RM50/50bj

Ingin jadi pengedar? Silalah hubungi kami di talian di atas.

SOFTWARE PENYEMBUHAN DENGAN TEKNOLOGI AL-QURAN

Mengubati Gangguan Jin, Serangan Sihir, Santau, Guna-guna, dan segala jenis penyakit jasmani dan rohani secara sendiri dan berkesan tanpa kesan sampingan” – Prof. Dr. Hj. Shahrin Abd. Rahman

Bukan Azimat, Wifik, atau segala sesuatu yang dilarang oleh agama.

Kewujudan Penyembuhan dengan teknologi al-Qur'an sudah ada sejak lebih dari 14 abad yang silam dan terbukti paling ampuh mengatasi segala jenis penyakit, baik penyakit jasmani mahupun penyakit rohani serta masalah-masalah duniawi.

Di era teknologi maklumat sekarang ini kami mengemaskannya secara digital dalam bentuk CD Program dengan pengisian yang sangat praktikal, mudah serta tanpa memerlukan teknologi hardware dan software yang tinggi. Kami juga menyiapkan dalam format CD Audio dan CD MP3 untuk Anda, sehingga dapat dipasangkan pada pemain cakra biasa (tanpa komputer).

Software Penyembuhan dengan Teknologi Al-Qur'an juga dapat digunakan sebagai ikhtiar untuk mendapatkan keturunan.

Anda boleh gunakan samada untuk pengubatan pada diri sendiri mahupun untuk orang lain, hanya dengan beberapa klik selanjutnya software kami akan bekerja untuk anda, mengubati gangguan jin, sihir, santau, guna-guna, dan segala jenis penyakit yang sulit disembuhkan sekalipun dan dijamin tanpa kesan sampingan.


Program penyembuhan ini boleh dipergunakan oleh sesiapa sahaja.

Bagaimana Software Penyembuhan dengan Teknologi Al-Qur’an bertindak?

Software Penyembuhan dengan Teknologi Al-Qur’an yang berisi alunan ayat-ayat suci al-Qur’an yang dikemaskan secara digital. Dengan izin Allah akan merangsang sel-sel dalam tubuh dan mengoptimalisasikan kinerja otak serta mengalirkan energi positif (al-Quwwah al-Ilahiyyah) ke seluruh tubuh dan ke seluruh ruangan untuk menghilangkan energi negatif (al-quwwah al-syaithaniyyah) termasuk di dalamnya jin dan segala jenis penyakit samada jasmani mahupun rohani yang bersemayam di dalam tubuh.

Dapat digunakan untuk mengusir roh-roh jahat dan meneutralkan tempat-tempat yang keras atau tempat-tempat yang diyakini dihuni oleh jin-jin pengganggu.

Tidak ada kesan sampingan dan negatif apapun dalam menggunakan software ini, serta dapat digunakan oleh sesiapapun.

Diperkemaskan secara digital dalam bentuk program komputer dengan installasi yang sangat praktikal, mudah serta tanpa tuntutan hardware dan software yang tinggi, asalkan memiliki soundcard dan CD ROM.

Apa Kelebihan Software Penyembuhan dengan Teknologi Al-Qur’an?

Software kami tidak dijual di kedai-kedai kecuali distributor/pengedar yang disahkan mempunyai ilmu agama dan akhlak yang baik dan juga dijual di BLOG ini sahaja serta di Pusat Rawatan Qalbun Salim sehingga terjaga mutu dan keasliannya.

  1. Tidak ada kesan sampingan dan negatif apapun dalam menggunakan software kami. Sehingga tidak perlu khuatir akan menimbulkan kesan melampau seperti yang sering kita lihat di televisyen.
  2. Dapat digunakan oleh sesiapa sahaja, tua mahupun muda demi untuk meraih kesembuhan dan kesihatan jasmani dan rohani.
  3. Penyembuhan dengan Teknologi Al-Qur'an tidak mengira masa sehingga kaedah ini dapat anda gunakan sampai bila-bilapun hingga akhir zaman.
  4. Kami memberikan pelayanan konsultasi seumur hidup dan support system melalui telefon online selama 24 jam. Sehingga anda tidak perlu ragu-ragu untuk menghubungi kami dalam keadaan apapun jika mengalami kesulitan dalam melakukan rawatan.
  5. Dapat digunakan untuk mengubati gangguan jin, sihir, guna-guna, teluh, tenung, menangkal berbagai jenis serangan ghaib serta meneutralkan tempat-tempat yang keras atau tempat-tempat yang diyakini dihuni oleh jin-jin pengganggu.
  6. Bacaan oleh seorang Qari dengan sebutan makhraj dan tajwid yang betul.

Sudah selayaknya anda menikmati hidup sihat, bahagia dan penuh keberkatan dalam redha Allah tanpa gangguan makhluk-makhluk halus yang akan merosakkan kebahagiaan anda.

Imam Ibnu Qayyim rahimahullahu Ta’ala berkata : “Pada suatu ketika aku pernah jatuh sakit, tetapi aku tidak menemukan seorang doktor atau ubat penyembuh. Lalu aku berusaha mengubati dan menyembuhkan diriku dengan surat al-Fatihah, maka aku melihat pengaruh yang sangat menakjubkan. Aku ambil segelas air zam-zam dan membacakan padanya surat al-Fatihah berkali-kali, lalu aku meminumnya hingga aku mendapatkan kesembuhan sepenuhnya. Selanjutnya aku bersandar dengan cara tersebut dalam mengubati berbagai penyakit dan aku merasakan manfaat yang sangat besar. Kemudian aku beritahukan kepada orang ramai yang mengeluhkan suatu penyakit dan kebanyakan dari mereka yang sembuh dengan cepat”. Zaadul Ma’aad (IV/178) dan al-Jawabul Kaafi (hal. 21).

Semata-mata hanya dengan izin Allah, Software Penyembuhan dengan Teknologi Al-Qur’an telah terbukti dan teruji, tidak sahaja mampu mengubati gangguan jin dan sihir namun juga dapat digunakan untuk mengubati berbagai jenis penyakit kronik yang sulit disembuhkan. Tidak sedikit orang yang telah merasakan manfaatnya bahkan ratusan orang yang telah menggunakan produk ini dan merasakan manfaatnya.

Raihlah kesihatan dan kebahagiaan yang hakiki.

Pesan sekarang, silahkan hubungi kami sekarang juga di
+60129819425

Insya Allah dengan sedikit pelaburan yang anda keluarkan, anda akan terhindar dari berbagai jenis penyakit jasmani dan rohani, dapat membantu memberikan rawatan kepada orang lain yang memerlukan, serta dapat mendekatkan diri kepada Allah, Tuhan Yang Maha Kuasa.

Sebahagian dari pelaburan anda akan disalurkan ke pondok-pondok pengajian agama.

Software Penyembuhan Dengan Teknologi Al Quran dilengkapkan dengan sebuah buku panduan iaitu:

A) CD 1 & Buku Panduan Penyembuhan Diri Sendiri – RM50/

B) CD 2 & Buku Panduan Penyembuhan Gangguan Jin – RM50/

C) CD 3 & Buku Panduan Penyembuhan Sihir – RM50/

1. Puan Hjh. Nazini – 0129819425

2. En. Kamarol – 0179220636

3. email: dr_hjshahrin@yahoo.com

Apa komen para pengguna produk kami

* Atas dasar permintaan para pengguna di bawah ini maka kami tidak memaparkan nama mereka yang sebenar. Foto mereka adalah benar.

Ketut Diah

Saya mengalami insomnia (susah tidur). Setelah saya cuba rawatan dengan menggunakan software Penyembuhan dengan teknologi al-Qur'an, banyak ada perkembangan yang signifikan. Jadi saya tidak bergantung lagi dengan ubat-ubatan. Sekarang saya sudah biasa dengan menggunakan software ini menemani keseharian saya dalam bekerja. Semoga diikuti yang lain,..

Muhammad Haikal

Saya ada benjolan di kepala bahagian belakang. Kadang-kadang terasa senak-senak (pening). Saya sudah berjumpa dengan doktor, menurut doktor ini hanya benjolan biasa dan kalau mahu dihilangkan, harus dibedah. Saya sudah membayangkan tengkorak kepala saya bakal dibongkar dengan biaya yang tidak sedikit tentunya.

Atas anjuran teman saya, saya mencuba Software Penyembuhan dengan teknologi al-Qur'an. Sambil mendengarkan alunan bacaannya dan sesekali saya pegang pada benjolan dengan memohon kepada Allah, Alhamdulillah sekarang sudah tidak ada masalah dengan benjolan lagi.

Ide Yohane,

Hampir lebih dari dua semester selama saya kuliah, saya sering kehilangan konsentrasi dan sukar sekali memahami beberapa mata pelajaran. Saya sudah minum pemakanan kesihatan yang dikatakan untuk kecerdasan otak dan kecerdasan berfikir, namun masih belum membuahkan hasil. Saya cuba Software Penyembuhan dengan teknologi al-Qur'an. Hasilnya, ok juga!!,..

Aklif Nugroho,

Awalnya saya acuh tak acuh dengan produk seperti ini. Ah,. paling-paling juga seperti produk-produk yang lain, penuh propaganda yang dikemaskan dengan gaya bahasa yang hiperbola dan tidak ada kelebihannya. Namun setelah saya menyemak bacaan-bacaan yang ada, sungguh ini adalah doa-doa luar biasa yang pernah diajarkan oleh Rasulullah SAW.

Keyakinan saya semakin kuat kerana ternyata guru saya juga ikut merekomenkan. Saya jadi tambah semangat. Tabik untuk produk ini!

Firmansyah

Saya selalu membentengi diri dengan bacaan-bacaan yang ada pada software Penyembuhan ini dan Al-ma'tsurat setiap pagi dan petang. Kerana kita adalah makhluk yang lemah, dan tidak ada daya dan kekuatan apapun melainkan dengan pertolongan Allah.
Sudah selayaknya kita sebagai makhluk yang lemah selalu membentengi diri.

dengan doa dan kalimat-kalimat indah dalam Al-Quran yang dirangkai menjadi bacaan rawatan penyembuhan menjadi benteng dan sekaligus sebagai saranan ibadah kepada Allah SWT.

Azis Fauzan

Puji syukur kita hanya kepada Allah,. Tuhan semesta alam, pemilik dan penguasa alam raya. Untuk itu, Allah adalah sebaik-baik pelindung dan penjaga bagi kita.
Saya rasa sesiapapun boleh menggunakan software Penyembuhan dengan teknologi al-Qur'an. Kerana pengisiannya mudah, interfacenya user friendly dan yang saya suka bacaannya sangat tartil dan mudah diikuti.
Insya Allah produk ini bermanfaat bagi ramai orang.

Heri Bontang

Dengan doa-doa dan kalimat-kalimat indah dalam Al-Quran yang dirangkai dalam sebuah software Penyembuhan dengan Teknologi Al-Qur'an saya yakin dapat menjadi benteng dan sekaligus sebagai saranan ibadah kita kepada Allah SWT. Tetap berkarya dan jangan lupa Dzikrullah,...

Dedi Mulyadi

Pada mulanya saya berfikir bahawa Jin dan Santau adalah tahyul, cerita bualan dan hanya cerita-cerita mistik belaka. Namun setelah saya mengalaminya langsung, sungguh diluar batas akal fikiran manusia. Semoga pengalaman pahit saya tidak terjadi pada anda. Di setiap sudut rumah saya terdapat ribuan blatung (binatang kecil berwarna putih krim yang menjijikkan), semakin saya bersihkan keesokan harinya semakin bertambah banyak. Orang bilang ini adalah santau atau sihir jenis 'ain. Tapi saya tetap tidak percaya. Ditengah keresahan saya, saya mencuba software Penyembuhan dengan Teknologi al-Qur'an dengan cara menjalankan program melalui komputer setiap malam hari dan waktu subuh. Akhirnya binatang tersebut hilang tanpa bekas hanya dalam waktu tiga hari. Sesungguh ini kekuasaan Allah.

Budianto Sumpyuh

Kakak saya sudah hampir 4 bulan terbaring di kamar tidurnya dalam keadaan kesakitan (maaf, menanti ajal). Teman kakak saya beritahu, dulu kakak saya sering belajar ilmu macam-macam dan pakai susuk. Saya tidak tahu cara membuang atau menghilangkannya. Saya cuba guna software ini dan akhirnya kakak saya telah berangkat dengan tenang (maksudnya, menghadap Ilahi).

Andri Ansari

Saya sudah hampir sepuluh tahun berkahwin namun belum juga dikurniakan anak. Berbagai ubat dan rawatan sudah saya cuba baik secara medikal dan non medikal. Saya sungguh tidak menyangka ternyata telah tersedia ubat yang bagus dan mujarab yang saya dapatkan dengan mudah di sekitar rumah saya dengan kaedah Penyembuhan dengan Teknologi Al-Qur'an.

Alhamdulillah, saat ini kami sedang menanti kelahiran anak pertama saya, Subhanallahu...

Oqki Andi

Saya mempunyai kumpulan band. Setiap kali kami menjalankan latihan di studio sering kami diganggu dengan suara-suara aneh yang membuat bulu roma kami spontan berdiri dan kerap mengganggu konsentrasi kami menjalani latihan. Bahkan gitaris kami (Faiz) pernah mengalami kehilangan konsentrasi ditengah-tengah lagu yang sedang kami bawakan.

Entah ini gangguan makhluk halus yang jahat namun yang jelas setelah beberapa kali kami cuba dengan program Penyembuuhan dengan Teknologi AlQuran dari Qalbun Salim, saat ini kami boleh berlatih dengan tenang tanpa gangguan apapun. Thanks ya, semoga Qalbun Salim tetap salim :-)

Painless Acupuncture

Qalbun Salim Healing Centre

Welcome to the house of Painless Acupuncture. We are dedicated to helping you achieve the level of health that you are striving for whether
it is physically, emotionally, or spiritually. We are also excited to let you know that every treatment you receive will be
100% Painless at Qalbun Salim Healing Centre.

Painless Acupuncture is an essential part of Oriental Medicine,
the longest standing form of medicine known in history, which has
been refined for over 3000 years... and the results speak for themselves.

The use of the ancient methods of Oriental Medicine in clinic works to
restore the natural function of the body by
treating the underlying cause
of the disease and allowing the body to regain balance by utilising its own innate healing ability.

Prof. Dr. Hj. Shahrin Abd. Rahman is a specialist in helping people with stress, anxiety, and depression as he understands that an imbalance of these emotions can lead to and be affected by the physical diseases that we experience today. Every person who comes to see him at the clinic receives a personalised consultancy complimentary with the treatment schedule. This allows the patient to become pro-active in their own recovery in all aspects of their life.

Call us to find out more about Painless Acupuncture and how it can assist you with your condition today! 0129819425 Nazreen

Acupuncture, Qi & Meridians

Acupuncture is an essential part of Traditional Oriental Medicine. It is
a comprehensive health care system with a history of over 3000 years.
Basically acupuncture works to
promote the body’s ability to heal itself.

Science has explained that energy flows throughout the universe including our bodies. The Chinese word for energy is qi (pronounced chee).
Qi flows in the path of least resistance, and this forms the meridians within our body. These meridians carry the qi and information that cells and organs require to function properly and therefore keep the body in balance.

When the
meridians become blocked the flow of qi becomes impeded. Therefore the cells and organs do not acquire the nutrients that they need in order to function at optimum levels. When the organs are not receiving the nutrients that they require we start to get illnesses occurring.

From an extremely basic point of view
Painless Acupuncture uses fine needles which unblock the meridians and allow the correct amount of nutrients and information to reach the cells and organs which in turn
allow the organs to function at optimum levels. This then allows the
body to correct itself and
eliminate the problem.

Painless Acupuncture uses fine needles and, in many cases,
non-insertive Chinese techniques to give you an extremely refreshing and relaxing experience which is 100% Painless. Prof. Dr. Hj. Shahrin incorporates Ilahiah Energy as a peaceful treatment which utilises the energy from the environment to completely calm your mind, body, and soul. As Prof. Dr. Hj. Shahrin transfers energy through the needles he does not need to physically manipulate them, therefore avoiding the pain that most people experience with acupuncture.

Health Conditions Treated

Absolutely anybody can experience great benefits from Painless Acupuncture! Whether you are young, young at heart, sick, or wanting
to prevent illness there is an individual wellness program that will be implemented specifically for your needs.

Here are some examples of the range conditions that we provide
solutions for:

Emotional Health: stress, anxiety, depression, insomnia, panic attacks

Sports Injuries: pain, post surgery, inflammation, bones/muscles, joints

Women's Health:
PMS, menstruation, urinary tract infections

Digestive Health: nausea, vomiting, diarrhoea, constipation, IBS

Respiratory Health: sinusitis, asthma, allergies, hayfever

Circulatory Health: hypertension, angina, anaemia

Addictions:
alcohol, smoking, gambling, among other conditions

The following is a list of conditions which the World Health Organization determined may respond to acupuncture.

Upper Respiratory Tract
• Acute sinusitis
• Acute rhinitis
• Common Cold
• Acute tonsillitis

Respiratory System
• Acute bronchitis
• Bronchial asthma (most effective in children and in patients without complicating diseases)

Disorders of the Eye
• Acute conjunctivitis
• Central retinitis
• Myopia (in children)
• Cataract (without complications)

Disorders of the Mouth
• Toothache, post-extraction pain
• Gingivitis
• Acute and chronic pharyngitis

Gastro-intestinal Disorders
• Spasms of esophagus and cardia
• Hiccough
• Gastroptosis
• Acute and chronic gastritis
• Gastric hyperacidity
• Chronic duodenal ulcer (pain relief)
• Acute duodenal ulcer (without complications)
• Acute and chronic colitis
• Acute bacillary dysentery
• Constipation
• Diarrhea
• Paralytic ileus

Neurological and Musculo-skeletal Disorders
• Headache and migraine
• Trigeminal neuralgia
• Facial palsy (early stage, i.e., within three to six months)
• Pareses following a stroke
• Peripheral neuropathies
• Sequelae of poliomyelitis (early stage, i.e., within six months)
• Meniere's disease
• Neurogenic bladder dysfunction
• Nocturnal enuresis
• Intercostal neuralgia
• Cervicobrachial syndrome
• "Frozen shoulder," "tennis elbow"
• Sciatica
• Low back pain
• Osteoarthritis

The most common conditions treated effectively by Acupuncture include:

chronic pain
• neck and back pain
• migraine headaches

acute injury-related pain
• sprains
• strains

gastrointestinal problems
• indigestion
• ulcers
• constipation
• diarrhea

cardiovascular conditions
• high and low blood pressure

genitourinary problems
• menstrual irregularity
• infertility
• impotence

muscle and nerve conditions
• paralysis
• deafness

addictive Behaviours
• substance abuse
• overeating
• drug dependence
• smoking

surgery
• anesthesia


Don’t forget, you don’t need to already have an illness to be treated. Coming in for
regular check-ups will help prevent you from having
major problems with your health, plus it just feels really good!

Call Nazreen 0129819425 now!!

SOAL JAWAB AKUPUNTUR

1. Bagaimana cara kerja Akupunktur?

Akupunktur memperlancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh manusia, sehingga dapat meningkatkan energi yang mempengaruhi keseimbangan tubuh melalui titik-titik tertentu.


2. Apa yang dapat dilakukan oleh akupunktur?

Kebanyakan orang mencuba Akupunktur dan Traditional Chinese Medicine (TCM) sebagai jalan terakhir setelah beberapa metode pengubatan lain tidak dapat mengatasi kesakitannya. Di waktu ini Akupunktur dan TCM telah dapat mengatasi berbagai rintihan penyakit dan kecantikan dan telah dipertimbangkan sebagai salah satu metode pengubatan masyarakat. Akupunktur dapat pula menjadi saranan pencegahan penyakit, meningkatkan antibodi dan stamina tubuh.


3. Rintihan penyakit mahupun kecantikan apa sahaja yang umumnya dapat ditangani dengan akupunktur?

Sinusitis, radang tenggorokan, demam, telinga berdesing, pusing, tekanan darah tinggi/rendah, kesulitan buang air besar, diare, alergi, sakit perut, buasir, diabetes mellitus, insomnia/sulit tidur, migrain, sakit urat, kolesterol, trigliserid, stress, lumpuh, sakit belakang, asma/sesak nafas, batuk, influenza, trigeminal neuralgia, disfungsi seksual lelaki dan wanita, ketidakseimbangan hormon, menopause, sakit semasa haid, haid tidak teratur, mandul, jerawat, rambut gugur, keriput, mata letih, kulit hitam, kulit kendur, selulit, obesiti, tubuh tidak proporsional, dll.

4. Berapa kali terapi akupunktur diperlukan?

Tergantung dari keadaan usia dan lamanya rintihan yang diderita pasien.

5. Bila hasil terapi mulai nampak atau dirasakan pasien?

Umumnya setelah terapi pertama sampai dengan keempat, insyaAllah

6. Berapa kerap terapi yang harus dijalani ke atas pasien?

Tergantung dari apa yang dirawati dan saranan akupunkturisnya. Pada umumnya 1 x seminggu atau 2 x seminggu pada tahap awal untuk mencapai hasil optima.

7. Berapa lamanya waktu terapi per kali kunjungan?

Lama terapi umumnya 20 – 30 minit. Jarum yang digunakan adalah jarum sekali pakai buang / disposable needles.

8. Apakah ada kesan sampingan / risiko dari terapi akupunktur?

Tidak ada kesan sampingan. Pada umumnya akupunktur adalah pengubatan yang selamat, kerana bersifat merangsang dan meningkatkan fungsi-fungsi organ tubuh manusia itu sendiri.

9. Apakah ada rasa sakit pada pasien pada sewaktu terapi?

Pasien merasakan sensasi seperti digigit semut hanya pada saat jarum ditusuk, selanjutnya pasien akan merasa rileks. Pasien hendaknya bersikap tenang dan serileks mungkin, agar tidak tegang.

10. Bagaimana tingkat keberhasilan dari terapi akupunktur?

Pada umumnya tingkat keberhasilan dari terapi ini sangat tinggi, tentunya semakin kurang rintihan pasien datang, akan semakin cepat pula baik. Disamping itu diperlukan pula disiplin dan ketekunan pasien untuk mentaati saranan-saranan yang diberikan.

PROF. DR. HJ. SHAHRIN ABD. RAHMAN